ГАЛЕРИЯ

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider
Разгледайте снимки на гр. Чепеларе и околностите, както и мястото (площад Олимпийски) където се провежда “ BIKE EXPO BULGARIA“ , старта и финала на състезанието “ Чепеларски Търкала „ и всички спортни събития по време на изложението.
гр. Чепеларе
Чепеларе е град и известен зимен и летен курорт в Южна България. Намира се в област Смолян, на 10 км северно от курортния комплекс Пампорово и на около 75 км южно от гр. Пловдив.
Намиращ се в  Родопи планина, градът е разположен в особено живописна местност, с чиста природа и планински релеф. и със своите 1232 м. надморска височина е вторият най-високо разположен град в България след гр. Доспат. 
През лятото градчето също е привлекателно място за много туристи. От тук тръгват туристически маршрути из целите Западни Родопи – до Кръстова гора, Пампорово, Чудните мостове, Хайдушки поляни, Широка лъка и др.
За градът и колелата
Избрахме Чепеларе, като локация, защото може да предложи идеални условия за практикуване на всички видове велосипеди.
Планинският релеф, надморска височина и подържаните пътеки и черни пътища около гр. Чепеларе са идеалния „тренировъчен център“ за крос-кънтри колоездене.
Също така и един от най – големите велопаркове в България се намира само на 10 км. от градът и защото е еднакво удобно място за хора от цялата страна – София, Пловдив,  Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково и др, както и за хора от Гърция,  Турция и т.н.
Събития
Велопарк Пампорово – Мечи Чал
Най-големият байк парк за планинско колоездене е  „Велопарк Пампорово – Мечи чал”, който е реализиран със съдействието на Concept Creative. Той бързо успя да се превърне в една от водещите байк дестинации в България.
Паркът разполага с  8 специализирани и обособени трасета и маршрути за планинско колоездене с обща дължина над 35 км, подходящи за всички възрасти и умения. Трасетата са изпълнени с разнообразни препятствия и заигравки, като виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, единствени по рода си в България, както и маркирани маршрути с различни нива на трудност. Също така разполага с изцяло ново трасе за „Family Downhill“ и трасе за „4X“ и споделено трасе между Пампорово и Мечи чал .